Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Seitsemän kortin avopokeri

Kategoria:

Normaalisti avopokerissa, eli sökössä, käytetään viittä pelikorttia. Niistä yksi annetaan nurinpäin ja muut oikeinpäin — yksi kerrallaan. Ja sitten jokaisen kortin jälkeen panosta korotetaan. Voidaansopia, että panosta on pakko korottaa vähimmäismäärällä joka kerta, tai voidaan sopia sillä lailla, että välillä saa passata.

Pokerissa voidaan käyttää myös seitsemää korttia. Silloin kyseessä on seitsemän kortin avopokeri, jolloin jaetaan ensin kaksi korttia nurinpäin ja yksi oikein. Sitten korotetaan panosta, jaetaan kaksi korttia oikeinpäin ja yksi nurinpäin, ja jälleen korotetaan, ja lopuksi jaetaan vielä yksi kortti oikeinpäin. Loppupelissä saa jokainen pelaaja, joka on vielä mukana, valita seitsemästä kortistaan ne viisi, jotka parhaiten edustavat hänen kättään.

Muunnelmia

Tässä avopokerissa voidaan oikein ja nurin jaettavien korttien määrää vaihdella, samoin sitä, montako kortti jaetaan korotuskierrosten välillä.

Voidaan sopia, että yhdeksiköt ja kolmoset ovat jokereita, mutta jos kolmonen jaetaan jollekin oikeinpäin, on hänen joko maksettava pelikassaan yhtä paljon kuin siellä on ennestään, tai luovuttava pelistä. Samoin jokainen, jolle tulee nelonen oikeinpäin, on oikeutettu yhteen ylimääräiseen nurin olevaan korttiin, joka annetaan hänelle heti.

Lue Käsipokeri ja sökö -sivulta tarkemmat pokerin peliohjeet.

Pelaajien määrä: 2 tai useampi.