Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Demooni

Kategoria:

13 korttia otetaan yhteen kasaan oikeinpäin. Sen viereen asetetaan oikealle neljä korttia riviin, ja viides kortti rivin yläpuolelle ensimmäisen kohdalle. Tämä viides kortti on peruskortti. Kun samanlainen kortti tulee pelin aikana esiin, sijoitetaan se tämän viereen. Niille rakennetaan nousevia pääsarjoja. Neljälle alarivin kortille rakennetaan vaihtovärein alenevia apusarjoja. Käsipakka otetaan käteen nurinpäin, ja siitä käännetään kolme korttia kerrallaan ja katsotaan, sopiiko alimmainen pää- tai apusarjoihin, jolloin se sijoitetaan paikalleen.

On aina tarkattava 13 kortin kasaa, että sopiiko sen vapaa kortti sijoitettavaksi. Apusarjan saa siirtää toiselle apusarjalle, jos sen alin kortti sopii toisen vapaallekortille (siis silmää pienempi ja toista väriä).

Vapaaksi tullut apusarjapaikka täytetään 13 kortin kasasta.

Jos kolme korttia nostettaessa alin voidaan sijoittaa, katsotaan, voidaanko toinenkin — ja ehkä myös kolmas sijoittaa, ja näin jatketaan käsipakka loppuun.

Jos viimeisessä nostossa on kaksi korttia, katsotaan kumpikin erikseen, sopivatko ne. Näin jatketaan, kunnes pääsarjat ovat valmiit, päällimmäisinä siis silmää pienemmät kortit mitä peruskortit olivat, tai huomataan, että pasianssi ei onnistu. Tällöin on lupa siirtää yksi vapaa kortti jostain pääsarjasta apusarjaan, jos on toiveita siitä, että pasianssia näin voi vielä jatkaa.

Pelaajien määrä: 1.