Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Eläintarha

Kategoria:

Eläintarhaan tarvitaan yksi tavallinen 52 korttia sisältävä pakka. Kaikki pelikortit jaetaan yksitellen pelaajien kesken. Ei ole väliä, kuka jakaa ja saavatko kaikki yhtä monta korttia. Korttien jakamisen jälkeen jokainen laittaa korttinsa pinona eteensä pöydälle, kuvapuoli alaspäin.

Pelin kulku

Ennen pelin aloittamista valitsee jokainen itselleen eläimen nimen.

On valittava sellaisia eläimiä, joiden ääntä on helppo matkia. Esimerkiksi koira, kissa, lammas, sika, kana, jne.

Jokaisella on oltava eri eläin.

Etumies aloittaa kääntämällä pakastaan yhden kortin ja panemalla sen pakan viereen kuvapuoli ylöspäin. Sen jälkeen kääntää hänen vasemmalla puolellaan oleva pelaaja yhden kortin omasta pakastaan. Näin jatkaa jokainen vuorollaan, kunnes joku kääntää samanarvoisen kortin kuin on jo ennestään käännettynä. (Esimerkiksi ristikakkosen.) Tällöin on matkittava sen eläimen ääntä, jonka ensimmäisen samanarvoisen kortin kääntäjä (tässä siis ruutukakkosen kääntäjä) on valinnut. Matkiminen on suoritettava nopeasti ennen kuin kukaan muu ehtii sitä tehdä.

Jos esimerkiksi sillä pelaajalla, joka on valinnut eläimekseen kukon, on pakassaan päällimmäisenä seitsikko, ja lehmän valinnut kääntää pakkaansa myös seitsikon, on sanottava nopeasti ”kukkokiekuu”. Se, joka ehtii ensimmäisen, saa kukon kaikki käännetyt kortit ja joutuu panemaan ne oman käännetyn pakkansa pohjalle alimmaiseksi.

Seuraavaksi kortin kääntää se, joka on menettänyt käännetyn pakkansa.

Pelin voittaa se, joka saa lopuksi kaikki kortit. Kun joltakulta loppuu kääntämätön pakka, saa hän kääntää avoinna olevan pakan nurin ja ryhtyä käyttämään sitä. Se, joka menettää kaikki korttinsa, putoaa pois pelistä. Jos matkii väärää eläintä, joutuu maksamaan korvausta yhden kortin sille, jonka eläintä on matkittava.

Pelaajien määrä: 4 tai useampi.