Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Englantilainen visti

Kategoria:

Englantilaisen ja amerikkalaisen vistin eroavaisuudet ovat lähinnä pisteiden laskemisessa. Erän päättymiseen tarvitaan vain viisi pistettä. Jos jompikumpi puolue, eli joukkue, saa erän päättymään, ennen kuin vastustajat ovat saaneet ainoatakaan pistettä, hyvitetään voittajia kolmella ylimääräisellä pisteellä. Jos vastustajilla on vähintään kolme pistettä, saavat voittajat vain yhden hyvityspisteen. Sitä paitsi voittajien hyväksi lasketaan pistemäärien erotus.

Arvokorteista saa myös pisteitä. Arvokortteja ovat valttimaan ässiä ja kuvakortit. Puolue (joukkue), jolla on kolme arvokorttia, saa kaksi ylimääräistä pistettä. Jos puolueella on kaikki arvokortit, saa se neljä ylimääräistä pistettä. Erä ei voi kuitenkaan päättyä yksinomaan arvokorteilla saatujen pisteiden avulla, vaan voittaneen puolueen on saatava lisäksi yksi tikkipiste. Jos molemmat puolueet ylittävät viisi pistettä samassa jaossa, lasketaan ensin tikkipisteet ja vasta sitten arvokorttipisteet.

Jommankumman puolueen katkaistessa erän eivät vastustajat saa pisteitä arvokorteistaan siinä jaossa, vaan niistä tulevat pisteet menevät voittaneelle puolueelle.

Pelaajien määrä: 4.