Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Garbage

Kategoria:

Garbage on oikeastaan usean pelin sarja. Pelissä käytetään pelimerkkejä, kuten pokerichippejä, kolikoita, herneitä, karkkeja, tai pullonkorkkeja. Tarvitaan kaksi 52 kortin pakkaa. Korkeimman kortin nostaja jakaa ensin. Sama pelaaja toimii jakajana yhden pelisarjan ajan. Jakaja ilmoittaa ennen jakoa pelipanoksen suuruuden. Sitten jokainen asettaa panoksen pelikassaan. Jakaja ilmoittaa myös suurimman sallitun panoksen.

Punainen ja musta

Jokainen pelaaja asettaa vuorollaan haluamansa määrän pelimerkkejä, jakajan asettaman rajoituksen rajoissa, joko punaiselle tai mutalle. Sen jälkeen jakaja antaa pelaajalle viisi korttia kuvapuoli ylöspäin. Jos vähintään kolme korteista on väriä, jonka puolesta panos on asetettu, saa pelaaja panoksensa takaisin kaksinkertaisena. Päinvastaisessa tapauksessa hän menettää sen pelikassaan. Jos kaikki kortit ovat samaa väriä, saa panoksen takaisin nelinkertaisena, tai menettää panoksen kaksinkertaisena.

Kylmän käden pokeri

Kun jakaja on tällä tavoin jakanut jokaiselle viisi korttia, ottaa hän myös itselleen viisi korttia. Paras pokerikäsi saa pelikassan pohjapanokset.

Bingo

Pelaajien saamat viisi korttia ovat kullakin edessään oikeinpäin. Jakaja kääntää pakasta kortteja yksitellen. Jos pelaajalla on samanarvoinen kortti — maasta riippumatta — hänen on pantava sille kortille pelimerkkejä kortin pistearvoa vastaava määrä, ässälle 1, kuninkaalle 13. Mikäli pelaajalla on kaksi samanarvoista korttia, on kummallekin asetettava sama panos. Se pelaaja, joka ensimmäisenä saa panoksen jokaiselle viidestä kortistaan, voittaa kaikkien muiden pelaajien korteilla tällöin olevat panokset. Jos kaksi pääsee voittoon käsiksi samalla kertaa, voitto jaetaan heidän kesken tasan.

Anna ja ota

Jakaja kääntää viisi korttia pakasta oikeinpäin. Jokaisen pelaajan, jolla on samanarvoinen kortti, on pantava pelikassaan kortin pistearvon mukainen määrä pelimerkkejä. Viiden kortin jälkeen jakaja kääntää toiset viisi korttia. Nyt jokainen pelaaja, jolla on samanarvoinen kortti, saa pelikassasta sen pistearvon mukaisen määrän pelimerkkejä. Jakaja saa pelikassaan jääneet pelimerkit tai maksaa vajauksen.

Treize

Jakaja kääntää pakasta yksitellen 13 korttia, laskien ääneen yksi, kaksi, kolme, jne. Mikäli pakasta kääntyy sama kortti, joka on sen järjestysnumero tässä laskennassa, saa jakaja jokaiselta pelaajalta sen arvoa vastaavan määrän pelimerkkejä. Ellei ainoatakaan korttia käänny tällätavalla, maksaa jakaja jokaiselle pelaajalle seitsemän pelimerkkiä. Tämän jälkeen jakovuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle.

Pelaajien määrä: 2-8.