Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Kiinalainen fan-tan

Kategoria:

Tämä on hyvin vanha kiinalainen uhkapeli. Se alkuperäisessä muodossaan oli ruukussa olevien papujen lukumäärän arvailemista. Pelaajien lukumäärä on rajoittamaton, mutta yhden pelaajista on oltava pankkiiri.

Pakasta otetaan jokeri. Se pannaan pöydälle ja sen kulmat merkitään numeroilla 1, 2, 3, ja 4. Sitten pelaajat asettavat panoksensa joko kulmiin, joilla ne tarkoittavat asianomaista numeroa, tai niiden välisille sivuille, jolloin panos on molemmilla viereisillä numeroilla.

Joku pelaajista sekoittaa kortit ja asettaa pakan pöydälle. Pankkiiri nostaa siitä osan, kuitenkin sen verran, että on vaikea arvata kuinka monta korttia hän on pakasta nostanut tai jättänyt siihen.

Sitten pankkiiri poistaa nostamiaan kortteja neljä kerrallaan. Jos kortit menevät tasan, on numero 4 voittanut. Jos ne eivät mene tasan, osoittaa yli jääneiden korttien määrä voittaneen numeron.

Panos, joka on yhdellä numerolla, maksetaan nelinkertaisena. Panos, joka on kahdella numerolla, maksetaan kaksinkertaisena jommankumman numeron voittaessa.

Pelaajien ja pankkiirin mahdollisuudet voittaa ovat täsmälleen yhtä suuret.

Pelaajien määrä: 3 tai useampi.