Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Kiusankappale

Kategoria:

Tässä pasianssissa tarvitaan kaksi pelaajaa, ja kaksi korttipakkaa. Molemmat pelaajat sekoittavat hyvin omat pakkansa, ja vastapelaajalle tarjotaan se ”nostettavaksi”. Kumpikin vetää kortin pakastaan, ja ylemmän kortin vetänyt aloittaa pelin kääntämällä pakkansa päällimmäisen kortin pöydälle. Tämä ja pelin kuluessa esiin tulevat seitsemän muuta samanarvoista korttia, jotka asetetaan vuorotellen tämän viereen yhteen riviin, ovat peruskortteja. Niille rakennetaan nousevia pääsarjoja.

Pelin aloittaja kääntää nyt seuraavan kortin. Jos se sopii peruskortille, hän sijoittaa sen sille, kääntää kolmannen kortin, jne. Jollei kortti sovi, ja sen on näin alussa luonnollisinta, hän asettaa sen eteensä oikeinpäin.

Vuoro siirtyy sitten vastapelaajalle, joka kääntää omasta pakastaan samoin kortin kerrallaan. Mutta paitsi peruskortteja ja niille sopivia kortteja, hän saa sitäpaitsi sijoittaa nostamiaan kortteja toisen pelaajan vapaalle kortille pöytäpakassa, nimittäin rakentaen sille nousevia tai laskevia apusarjoja maata tunnustaen.

Olettakaamme, että vuoro on A:lla. Hän kääntää pakasta pataseitsikon. B:llä on pöytäpakkansa päällimmäisenä patakuutonen. A sijoittaa korttinsa sille, ja kääntää seuraavan kortin. Ja se on patakuutonen. Se sopii jälleen B:n pöytäpakkaan, jne.

Kun peli pysähtyy, tulee jälleen A:n vuoro, ja näin jatketaan, kunnes toiselta pelaajalta loppuvat kortit. Silloin on pasianssikin loppunut, ja hän on pelin voittaja.

Käsipakat selataan läpi siis uudelleen ja uudelleen, kunnes voittaja on selvä.

Pelaajien määrä: 2.