Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Laiva lähtee

Kategoria:

Laiva lähtee -pelissä käytetään tavallista 52:n kortin pakkaa. Jokaiselle pelaajalle jaetaan seitsemän korttia. Ylijääneitä kortteja ei käytetä.

Peli on sitä hauskempi, mitä nopeammin sitä pelataan. Tarkoituksena on saada käteen seitsemän korttia, jotka kaikki ovat samaa maata — siis seitsemän ristiä, seitsemän pataa, seitsemän ruutua tai seitsemän herttaa.

Pelin kulku

Jakajan vasemmalla puolella oleva aloittaa antamalla yhden kortin vasemmalla puolellaan olevalle pelaajalle. Kortti pannaan pöydälle kuvapuoli alaspäin. Pelaajan on ensin annettava yksi kortti eteenpäin toiselle pelaajalle ennen kuin hän saa ottaa pöydällä olevan kortin käteensä. Seuraavana vuorossa oleva menettelee samalla tavalla.

Peli jatkuu samaan tapaan antamalla kortteja vasemmalle ja ottamalla vastaan oikealta, kunnes yhdellä pelaajalla ovat kaikki seitsemän korttia samaa maata. Hän sanoo silloin ”laiva lähtee” ja kääntää kaikki korttinsa näkyville pöydälle.

Tässä pelissä on parasta yrittää koko ajan koota samaa maata, mutta jos havaitsee oikealla puolellaan olevan keräävän juuri samaa maata, on pakko vaihtaa keräilyn kohdetta. Oikeala puolella olevan pelaajan keräilyn kohteen saa selville siitä, että hän antaa pois kaikkia muita paitsi keräämäänsä.

Pelaajien määrä: 3-7.