Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Märkä kana

Kategoria:

Märkä kana on käytännössä sama kuin Sika, paitsi jonkin verran sitä helpompi. Peliin tarvitaan tavallinen korttipakka. Sen ei tarvitse olla täydellinen. ”Jakaminen” suoritetaan samalla tavalla kuin edellä mainitussa Siassa. Kortit kuitenkin jaetaan niin, että jokaisen pelaajan on otettava heti käteensä viisi korttia pöydästä.

Pelin kulku

Märkää kanaa pelataan kuten Sikaa: on päästävä mahdollisimman nopeasti eroon omista korteista sen jälkeen kun pöydällä olevat kortit ovat loppuneet.

Renkaan keskelle käännetyn kortin päälle on jokaisen pelaajan omalla vuorollaan laitettava yksi kortti. Sen kortin on aina oltava eri maata kuin edellinen kortti. Esimerkiksi siis hertan päälle ei saa laittaa toista herttaa.

Niin kauan kuin pöydällä renkaassa on kortteja, on niitä otettava käteen — kädessä on oltava viisi pelikorttia. Tähän sääntöön on poikkeus: jos käy niin, ettei viidenkään kortin joukossa ole eri maata, on otettava lisää kortteja maasta.

Kun renkaassa ei enää ole kortteja, eikä pelaajalla ole vuorollaan eri maata olevaa korttia, hänen on nostettava koko pakka ylös. Hän saa silloin lyödä ensimmäisen kortin haluamaansa maata. Toisten on sitten jatkettava asettamalla sen päälle eri maata.

Jotta voisi estää toisen pelaajan pääseminen pelistä pois, kun hänellä on enää vain vähän kortteja kädessä, on hänelle lyötävä jatkuvasti samaa maata. Silloin hän ei voi päästä eroon niistä kaikista korteista. Riittää kun hänellä on vain yksi kortti sitä maata — viimeisellä kortillaan hän joutuu nostamaan koko pakan.

Ensimmäiset pelaajat pääsevät pelistä pois melkoisen helposti, mutta kahden viimeisen pelaajan kesken voi kamppailu kehittyä tiukaksi ja tuliseksi.

Pelaajien määrä: 2 tai useampi.