Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Metsästys

Kategoria:

Tämän kahden pelaajan pasianssin, jossa käytetään kahta korttipakkaa, alkuseremoniat ovat samat kuin Kiusankappaleessa. Kumpikin pelaaja (A ja B) ottaa pakastaan viisi päällimmäistä korttia ja asettaa ne kasaan oikeinpäin oikealle puolelle, sekä neljä seuraavaa korttia myös oikeinpäin pystysuoraan riviin eteensä. Esiintulevat ässät asetetaan vaakasuoraan riviin pelaajien väliin, ja näille rakennetaan nousevia pääsarjoja. Jos alkuasettelussa tulee jo ässiä, korvataan ne käsipakasta toisilla korteilla.

Ja nyt peli alkaa! Esimerkin vuoksi arpa on määrännyt pelaaja A:n alkajaksi. Hän katsoo, mitkä kortit sekä hänen että B:n pystyrivissä sekä apukasoissa (vapaat kortit) sopivat pääsarjoihin. Jos sellaisia on, sijoittaa hän ne paikoilleen, ja täyttää niiden paikat omasta käsipakastaan. Hän jatkaa näin kunnes tulee pysähdys. Silloin hän kääntää omasta käsipakastaan päällimmäisen kortin katsoen, voiko sen sijoittaa joko pääsarjoihin tai jollekin pystyrivien kortille. Näille rakennetaan nimittäin maata tunnustaen alenevia apusarjoja. Kun A ei enää voi jatkaa, hän asettaa viimeiseksi nostamansa kortin alas vasemmalle puolelle oikeinpäin. Vuoro siirtyy B:lle, joka pelaa aivan samoin, mutta hänellä on lisäksi käytettävänään A:n tulevan pöytäpakan ensimmäinen kortti, jolle hän saa sijoittaa silmää pienemmän tai suuremman samassa maassa omista korteistaan. B:n vuoro loppuu siihen, että hän joutuu asettamaan nostamansa kortin vasemmalle puolelle korttejaan. A:lla on nyt uudella vuorollaan samat edut. Näin jatketaan vuorotellen.

Aikanaan voidaan apusarja siirtää pääsarjalle, ja siirron tekee vuorossa oleva pelaaja, täyttäen aukkopaikat ensisijassa viiden kortin kasastaan, ja sitten käsipakastaan.

Jos käsipakka loppuu vuoron vielä jatkuessa, otetaan pöytäpakka käsipakaksi päällimmäistä korttia lukuunottamatta, joka jää paikoilleen.

Metsästys-pasianssin voittaja on se, joka on siinä saanut kaikki korttinsa sijoitetuksi.

Pelaajien määrä: 2.