Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Muistipeli

Kategoria:

Muistipeli-nimistä korttipeliä voivat pelata lapset kuin aikuisetkin, myös eri ikäryhmät sekaisin. Pelistä tekee hauskan se, että siinä voi olla niin monta pelaajaa kuin suinkin pöydän ympärille tai vaikka lattialle mahtuu.

Peliin tarvitaan tavallinen 52:n kortin pakka. Korttipakka sekoitetaan ja levitetään hajalle kuvapuoli alaspäin siten, että ne on helppo kääntää.

Jokainen pelaaja saa vuorollaan kääntää kaksi korttia. Sen jälkeen kun kaikki ovat nähneet kortit, käännetään ne takaisin kuvapuoli alaspäin samoihin paikkoihin. Sitten alkaa uusi kierros, ja seuraavana vuorossa oleva kääntää kaksi korttia.

Jos joku kääntää kaksi samanarvoista korttia, esimerkiksi kaksi nelosta, tai kaksi kuningasta, saa hän ottaa ne kortit itselleen. Lisäksi hän saa kääntää vielä kaksi muuta korttia. Jos hänen onnistuu jälleen saada pari, saa hän jatkaa edelleen.

Pelin voittaja on se, jolla on eniten pareja kädessään. Voittaminen edellyttää hyvää muistia: on muistettava mitkä kortit on jo käännetty ja missä ne sijaitsevat. Peli loppuu kun kaikki kortit on kerätty pareina pois pöydältä (tai lattialta). Jokainen saa pisteitä sen mukaan, kuinka monta korttia hän on kerännyt.

Lapsilla on yllättävän hyvä muisti, joten tässä pelissä kilpailu lasten ja vanhempien kesken saattaa olla varsin tasavertaista.

Pelaajien määrä: rajoittamaton.