Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Naisten valssi

Kategoria:

Tämä pasianssi vaatii kaksi korttipakkaa. Otetaan 26 korttia ja asetetaan ne kasaan oikeinpäin vasemmalle puolelle pöytää. Sen jälkeen asetetaan kasan oikealle puolelle vaakasuoraan riviin kolme korttia ja niiden alle neljä korttia. Jos näiden seitsemän kortin joukossa on kuninkaita, sijoitetaan ne heti riviin alapuolelle. Siihen tulevat pasianssin aikana vähitellen kaikki kahdeksan kuningasta. Niille rakennetaan nousevia pääsarjoja (eli ässä, 2, 3, jne., rouva).

Tämän mahdollistamiseksi rakennetaan seitsemälle apukortille alenevia sarjoja maata tunnustaen, sekä kortteja sopivasti toistensa päälle sijoittaen, että 26 kortin kasasta tai käsipakasta sopivia kortteja tilaisuuden tullen käyttäen.

Vapaiksi tulleet paikat seitsemän kortin kuviossa täytetään 26 kortin kasasta. Jos se loppuu, täytetään aukot käsipakasta.

Jos 26 kortin kasassa on vain yksi kortti jäljellä, saadaan sillekin rakentaa alenevaa sarjaa.

Kuningassarjoille sopivat kortit on heti sijoitettava paikoilleen.

Koska Naisten valssi -pasianssi onnistuu harvoin yksinomaan käsipakan avulla, jonka saa selata läpi vain kerran, saadaan apuna käyttää reservikasaa. Se syntyy seuraavalla tavalla: heti kun joku rouva tulee 26 kortin kasassa päällimmäiseksi, siirretään se ja kasan neljä alinta korttia reserviin. Jos rouva tulee käsipakasta, siirretään siitä kolme alinta korttia samaan reserviin rouvan jäädessä käsipakkaan. Kun koko käsipakka on selattu läpi, otetaan reservikasa käteen, ja siitä otetaan samalla tavalla kortti kerrallaan ja katsotaan, sopiiko se sijoitettavaksi. Jos jälleen tulee rouva esille, otetaan kolme alinta korttia uudeksi reserviksi, käytettäväksi samalla tavalla, kun reservikin on selattu läpi.

Jos pasianssi on onnistunut, on jokaisen kuningaskasan päällä rouva.

Pelaajien määrä: 1.