Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Possu

Kategoria:

Tämä korttipeli tunnetaan eri puolilla maata Possuna, joskus Aasina, joskus Koirana. Peliin tarvitaan tavallinen 52:n kortin pakka. Joskin tilanteessa, jossa on vähemmän kuin seitsemän pelaajaa, pakasta poistetaan kortit 2–5.

Kortit ja jakaminen

Yksi pelaajista jakaa kortit — yksi kortti kerrallaan. Ei haittaa vaikka kortit eivät menisi tasan.

Patakuutosen nimi on possu, ja siitä tämän pelin nimikin juontuu.

Pelin kulku

Tarkoituksena on kerätä käteen neljä samanarvoista korttia. Kun kaikki ovat järjestäneet korttinsa, aloittaa se, jolla on possu. Hän panee tämän kortin pöydälle kuvapuoli ylöspäin, ja siirtää sen vasemmalla puolellaan olevan pelaajan eteen sanoen ”kortti possulle”. Tämä pelaaja antaa hänelle kädestään yhden kortin, siirtää possun seuraavan pelaajan eteen, ja sanoo vastaavasti ”kortti possulle”.

Peliä on pelattava mahdollisimman nopeasti. Heti kun joku saa käteensä neljä samanarvoist korttia, hän panee ne pöydälle. Kaikkien muiden on silloin pantava mahdollisimman nopeasti korttinsa pöydälle. Se, joka panee viimeisenä kortit pöydälle, on hävinnyt ja jää ”possuksi”.

Possua voi pelata myös niin, että kun neljä samaa korttia on kädessä, saa nostaa peukalon pystyyn. Muiden on tällöin myös nostettava peukalo pystyyn, ja joka jää tässä viimeiseksi, hän häviää pelin.

Voidaan myös myös sopia siitä ,että kaikki antavat yhtä aikaa vasemmalla puolellaan olevalle pelaajalle yhden kortin, minkä tahansa kortin, ja saavat samalla oikeanpuoleiselta pelaajalta yhden kortin. Pois voi antaa minkä tahansa kortin, mutta ennen kaikkea on päästävä eroon possusta — patakuutosesta.

Se, joka jää possuksi, jakaa kortit seuraavalla kierroksella.

Pelaajien määrä: 4-12.