Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Pounce

Kategoria:

Kaikkien pelaajien on mahduttava saman pöydän ääreen siten, että kullekin pelaajalle jää riittävästi pelitilaa. Hauskinta peli on kuuden tai useamman pelaajan kesken.

Jokaisella pelaajalla on oltava oma 52:n kortin pakka. Jokainen sekoittaa itse pakkansa, sitten jakaa siitä vasemmalle puolelleen 13 korttia nurinpäin ja näiden rinnalle sitten neljä korttia vielä oikeinpäin. Nurinpäin jaetun pakan päällimmäinen kortti käännetään oikeinpäin.

Pelin kulku

Jokainen pelaaja pelaa omaa peliään niin nopeasti kuin kykenee. Ässät saa panna pöydän keskelle, ja niiden päälle saa rakentaa samaa maata ylöspäin kuninkaaseen saakka — myös toisten ässiin. Omassa pöydässä saa neljän kortin päälle rakennella alaspäin ja vastakkaista väriä vuorotellen. Esimerkiksi näin: patakympin päälle joko hertta- tai ruutuyhdeksikkö, sitten päälle risti- tai patakahdeksikko.

Pöydässä saa kortteja siirtää vain koko pinon kerrallaan.

Tyhjä pakka on täytettävä nurinpäin jaetuista korteista päällimmäisellä. Sen jälkeen korteista käännetään jälleen päällimmäinen näkyviin.

Kun pöydän mahdolliset siirrot on tehty, saa pelaaja kääntää jäljelle jääneestä käsipakastaan kolme korttia kerrallaan. Jos näistä päällimmäinen sopii jonnekin, saa sen pöydätä. Ja sen jälkeen voi pöydätä seuraavankin. Ellei korttia voi minnekään laittaa, on taas käännettävä kolme korttia.

Jos kaksi pelaajaa yrittää yhtäaikaa rakentaa saman ässän päälle, on oikeus rakentamiseen sillä, joka on lyönyt korttinsa ensimmäisenä.

Pelin voittaja on se, joka on ensimmäisenä päässyt eroon kolmentoista kortin pinostaan, riippumatta siitä, kuinka paljon kortteja hän on ehtinyt muuten pöydätä.

Pouncessa nopea huomiokyky ja näppäryys korttien käsittelyssä ovat voiton avain.

Vinkki: parhaita pelikortteja ei kannata käyttää tässä pelissä, sillä korttien vahingoittumisen vaara on melkoinen, koska juuri nopeus ratkaisee.

Pelaajien määrä: 3 tai useampi.