Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Ramina

Kategoria:

Ramina on saksalaisen Mouselin suomalainen muunnos. Raminassa käytetään tavallista 52:n kortin pakkaa. Jokaiselle pelaajalle jaetaan viisi korttia. Pakasta käännetään päällimmäinen kortti valttikortiksi. Jaon jälkeen on mahdollisuus joko tulla mukaan, tai ”huilata”. Pelaaja, joka tulee mukaan, asettaa pelikassaan yhden pelimerkin.

Jos pelissä on mukana kahdeksan pelaajaa, jaetaan vain neljä korttia kullekin pelaajalle. (Muuten eivät yhden pakan kortit riitä pelaamiseen.)

Pelin kulku

Etumies aloittaa ensimmäisen tikin. Maata on tunnustettava, ja jos pelaaja ei voi sitä tehdä, hänen on pakko lyödä valttia. Tikin saanut pelaaja aloittaa seuraavan kierroksen.

Tarkoituksena Raminassa on tarkoitus saada vähintään yksi tikki. Pelaaja, joka ei saa yhtään tikkiä, on ”palanut”. Hänen on pantava pelikassaan yksi pelimerkki. Samalla hän menettää kaikki aikaisemmat pisteensä pistekirjanpidossa.

Jokaisesta tikistä, jonka pelissä saa, saa pelaaja pistetiliinsä yhden pisteen.

Mikäli pelaajalla on ennestään yhdeksän pistettä, hänellä on edessä ”pakkopeli”, toisin sanoen hän ei saa huilata.

Peli on varsin vaihteleva, sillä hyvältäkin vaikuttava alku saattaa mennään tyhjiin yhden palon sattuessa. Toisaalta huilaaminen liikaa antaa muille pelaajille mahdollisuuden päästä ratkaisevaan piste-etumatkaan.

Jos pelaajia on vähän, on tapana rajoittaa sitä, kuinka monta kertaa saa huilata peräkkäin.

Pelaajien määrä: 3-8.