Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Reservi

Kategoria:

Neljä kakkosta asetetaan vaakasuoraan riviin peruskorteiksi niille rakennettaville pääsarjoille. Käsipakan neljä ensimmäistä korttia asetetaan kakkosten alle apukorteiksi. Käsipakasta otetaan nyt 13 korttia. Ne asetetaan apukorttien vasemmalle puolelle yhteen kasaan, oikeinpäin, niin sanotuksi ”reserviksi”.

Reservi-pasianssin tarkoituksena on saada kakkosten päälle rakennetuksi neljä pääsarjaa, jotka siis päättyvät ässiin. Jos jo alkuasettelussa joku apukorteista tai reservin vapaa kortti sopii kakkosten päälle, tehdään siirto ja ja vapaa apukorttipaikka täytetään käsipakasta. Apukorteille rakennetaan alenevia apusarjoja maata tunnustaen. Niistä täydennetään tilaisuuden tullen rakennettavia pääsarjoja.

Käsipakasta käännetään kortti kerrallaan. Kortit sijoitetaan pää- tai apusarjoihin, mikäli ne niihin sopivat, sijoittumattoman jäädessä pöytäpakkaan oikeinpäin. Reservin vapaalla kortilla on aina etusija. Sitä on myös käytettävä, sillä vain siten saadaan reservi loppumaan.

Käsipakan saa selata läpi kolme kertaa sekoittamatta käsipakkaa. Jos neljä pääsarjaa niiden varrella valmistuvat, on pasianssi päästy läpi.

Pelaajien määrä: 1.