Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Sata-piquet

Kategoria:

Tämä 2–4:lle pelaajalle soveltuva korttipeli on ollut manner-Euroopassa varsin suosittu peli. Se muistuttaa hyvin paljon kahden hengen piquetia, mutta poikkeaa siitä näin: tyhjästä kädestä, jossa ei ole ainoatakaan kuningasta, rouvaa eikä sotamiestä (eli jätkää), saa 10 pistettä. Täyskädestä ei sitä vastoin saa pisteitä. Muut pisteet ovat samat kuin tavallisessa piquetissa.

Jakaminen

Jos pelaajia on kaksi, pienimmän kortin nostaja jakaa kummallekin pelaajalle 12 korttia. Mikäli pelaajia on kolme, jaetaan 10 korttia kullekin, ja jos pelaajia on neljä, niin kortteja tulee kahdeksan kullekin. Ylijääneet kortit laitetaan viuhkaksi pöydälle.

Jos etumiehellä on tyhjä käsi, voi hän ilmoittaa sen tässä vaiheessa. Hänen on vaihdettava vähintään yksi, enintään viisi korttia. Ellei hän ota viittä korttia, hänellä on oikeus nähdä ottamatta jättämänsä kortit (kolmea alimmaista pöytäkorttiea lukuun ottamatta). Sen jälkeen on myös jakajalla mahdollisuus ilmoittaa tyhjä käsi. Hänen on vaihdettava vähintään yksi kortti — enintään niin monta kuin pöytäkortteja on jäljellä. Hänellä on oikeus katsoa jäljelle jääneet pöytäkortit, mutta jos hän katsoo, saa myös etumies katsoa ne.

Pöytäykset pelin aikana

Pöytäykset ilmoitetaan samaan tapaan kuin tavallisessa piquetissa. Samoin pelataan ja merkitään pelipisteet kirjanpitoon. Peli päättyy, kun jompikumpi pelaaja on saanut 100 pistettä. Tämä voi tapahtua kesken pelinkin.

Pelaajien määrä: 2-4.