Korttipeli.org

Luettelo korttipeleistä, ja niiden peliohjeet.

Tre belli

Kategoria:

Tre belli on hauska ja helppo kolmen hengen korttipeli. Siinä käytetään tavallista 52:n kortin pakkaa. Korttien arvot ovat tavanomaiset. Ässä on korkein, mutta poikkeuksena ristirouva, joka on aina korkein valttikortti.

Jakaminen

Korkeimman kortin nostaja jakaa kortit neljään osaan yksitellen: yhden osan kullekin pelaajista ja neljännen ostopakaksi. Ostopakan viimeinen kortti käännetään oikein päin valttikortiksi.

Ennen pelin aloittamista on etumiehellä oikeus vaihtaa kätensä ostopakkaan maksamalla kaksi pelimerkkiä pelikassaan. Ellei hän halua tehdä sitä, on oikeus siihen seuraavalla pelaajalla, ja ellei hänkään halua, on oikeus jakajalla. Ellei kukaan halua ostopakkaa, jätetään se syrjään.

Pelin kulku

Tarkoituksena on saada tikkejä. Peli on mennyt läpi kun saa neljä tikkiä. Jokaisesta ylimääräisestä tikistä saa yhden pisteen. Jokaisesta tikistä, joka puuttuu neljästä, joutuu maksamaan yhden pelimerkin pelikassaan. Se, joka ensimmäisenä saa 12 pistettä, saa koko pelikassan.

Etumies aloittaa haluamallaan kortilla. Maata on tunnustettava, ja ellei pelaaja voi sitä tehdä, hänen on pakko ottaa kiinni valtilla. Ellei hänellä ole valttiakaan, hän saa lyödä haluamansa kortin.

Tikin saaja aloittaa seuraavan pelin.

Peliohjeita

Ellei kädessä ole kolmea varmaa tikkiä, silloin kannattaa ostaa ostopakka, koska silloin on ainakin saanut nähdä puolet korteista. Jos kädessä on neljä tai viisi valttia, on mahdollista pudottaa toisten valtit, sillä valtithan ovat jakautuneet neljään eri käteen.

Jos samaa maata pelataan toisen kerran, on viimeistään silloin otettava kiinni. Harvoin voidaan samaa maata pelata kolmea tikkiä, ennen kuin joku pelaajista ottaa kiinni valtilla.

Pelaajien määrä: 3.